here

Planeet Biodiversiteit

Het behoud van de biodiversiteit: een enorme uitdaging voor ons allemaal

Planeet Biodiversiteit is een initiatief van het DG Leefmilieu van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, WWF-België en GoodPlanet. Met Planeet Biodiversiteit willen we de volwassenen van vandaag en morgen bewustmaken van de impact van onze consumptie en productie op de biodiversiteit en de ecosystemen. 

Het behoud van de biodiversiteit is een enorme uitdaging voor ons allemaal. Niet alleen voor de bescherming van de natuur, ook voor onze eigen gezondheid. 

 

Des défis collectifs pour protéger la biodiversité

Wie zijn we?

 

 •  Het DG Leefmilieu van de Belgische Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu is een van de federale spelers met een belangrijke rol op het vlak van biodiversiteit. De dienst Biodiversiteit & Governance zet zich in om de biodiversiteit te beschermen en het biodiversiteitsverlies in België en buiten onze grenzen te beperken en om te keren. Via de BeBiodiversity-strategie proberen we burgers, bedrijven en overheden te mobiliseren en aan te moedigen om actie te ondernemen voor een samenleving met meer respect voor biodiversiteit


  Ontdek meer over de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

  be logo federal

 • GoodPlanet Belgium wil alle generaties inspireren en aanmoedigen om duurzaam te leven voor een gezonde planeet voor ons allemaal, voor vandaag en morgen.  Volgens GoodPlanet Belgium speelt onderwijs een essentiële rol in de transitie naar een duurzamere samenleving. Daarom richten we al meer dan 20 jaar onze aandacht op kinderen en jongeren. Natuurlijk zijn we ervan overtuigd dat iedereen dankzij grote en kleine acties het verschil kan maken … 

  Ontdek meer over GoodPlanet logo GP

 

Ontdek meer over WWFlogo WWF

In samenwerking met:

 • Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen is veel meer dan zijn populaire museum. Het is ook een onderzoekinstituut én het beheert enorme natuurwetenschappelijke collecties. Biodiversiteit speelt een bijzondere rol in onze tentoonstellingen. Zo biedt de zaal 'Living Planet' een fascinerend inzicht in de rijke biodiversiteit van de wereld. Het museum biedt ook tal van activiteiten voor het grote publiek, waaronder een aantal activiteiten specifiek gericht op scholen.

  Ontdek meer over het KBIN logo museum

 

 

here

Wil je onze biodiversiteit een handje helpen?

Ontdek je profiel en ontvang tips op maat!

Ontdek in een paar vragen jouw consumptiepatronen 
en de impact hiervan op de onvoorstelbare verscheidenheid van onze planeet.

Doe de test

quizz plateforme NL
Figure left Figure right