Zet samen met je klas of school je schouders onder biodiversiteit

Eendracht maakt macht! Niet alleen de leus van België, maar ook nog eens de waarheid. Als groep kunnen we veel meer doen om de biodiversiteit te beschermen. Hieronder staan enkele middelen waarmee je aan de slag kan als je met je klas of school nog meer wilt doen.

 

Inspiratie nodig om met je klas of school te doen?

Dat vind je hier!

 

Al %global_counter% mensen zetten zich in voor onze 'Planeet Biodiversiteit'. En jij?

Samen kunnen we ons inzetten om de biodiversiteit te beschermen en duurzaam te gebruiken en het biodiversiteitsverlies om te keren. Dit kan door onze consumptiegewoontes aan te passen. De kleine keuzes die ieder van ons elke dag maakt, hebben samen een grote impact! 

Bird

Wat kan ik doen?

Stroop je mouwen op en onderneem actie! Kies het thema dat het beste bij je past en ontdek de kleine dingen die de fauna en flora kunnen helpen. Download daarna je certificaat van betrokkenheid om jezelf te herinneren aan je engagement en anderen te overtuigen mee te stappen in je avontuur. 

Ik zorg voor mezelf

Je wassen, je huid verzorgen, je schminken … We doen het bijna allemaal elke dag. Door de juiste keuzes te maken, kan je tegelijkertijd voor jezelf en de biodiversiteit zorgen!


30 personen kiezen voor duurzame en ecologische verzorgingsproducten en cosmetica

Ik verplaats me

Dagelijkse ritjes met de auto, een vliegvakantie … Niet echt goed voor het milieu. Het is vervuilend, het maakt lawaai … Wat als je nu eens het openbaar vervoer gebruikt of sneller op de fiets springt?


22 personen kiezen voor duurzaam en ecologisch transport

Ik tuinier

Als je het geluk hebt een tuin of een balkon te hebben, dan zijn hier enkele ideetjes voor jou! Weg met een strak gemaaid en saai gazon! Leve de honingbloemen, de inheemse planten en de wilde dieren!


20 personen kiezen voor duurzame planten en ecologisch tuinieren

Ik eet

Goed eten is belangrijk voor je gezondheid. Maar de juiste voedingsmiddelen kiezen is nog belangrijker voor jou én voor de biodiversiteit!


28 personen kiezen voor duurzame voeding en voedselproducties

Ik ga op reis

Ah vakantie... We kijken er allemaal naar uit! Er zijn manieren om te genieten van je vakantie en toch voor de natuur om je heen te zorgen! 


27 personen kiezen voor duurzaam en ecologisch reizen
Clothes

Ik kleed me

Kleren geven je een stijl en zijn vaak een manier om onze persoonlijkheid te laten zien. Maar ze zijn enorm vervuilend! Toch kan je stijlvol zijn zonder veel geld te betalen en tegelijk de biodiversiteit beschermen!.


20 personen kiezen voor duurzame en ecologische kleding

Ik verzorg mezelf

Als je ziek bent, verzorg je jezelf. Simpel! Dankzij de biodiversiteit zijn er heel wat medicijnen voorhanden. Maar pas op dat ze niet meer kwaad dan goed doen …


7 personen gaan bewust om met medicatie en antibiotica

Ik woon

Zodra je volwassen bent, kies je een woonplaats. Niet alle huizen hebben dezelfde impact op het milieu. Hier zijn enkele ideetjes om je woonplaats goed te kiezen en/of te verbeteren om de impact op de biodiversiteit zo klein mogelijk te houden. 


5 personen kiezen voor duurzaam en ecologisch wonen

Ik communiceer

Een telefoon, een tablet, een spelconsole, een smartwatch … We kunnen ons geen leven zonder meer indenken. Maar om al deze gadgets te maken, zijn heel wat mineralen, water en energie nodig. En dat weegt zwaar op de biodiversiteit. 


16 personen gaan bewust om met elektronica en smartphones

Ontdek jouw totemdier biodiversiteit 
en krijg tips op maat!

Ontdek in enkele minuten jouw totemdier biodiversiteit via een korte test en krijg boordevol tips om actie te ondernemen voor een betere planeet!

Ga zelf aan de slag met je klas of school

Planeet Biodiversiteit

Een speelse test, kant-en-klaar materiaal voor leerkrachten, tips voor concrete acties om de biodiversiteit te beschermen … Planeet Biodiversiteit is the place to be!

GoodPlanet Challenges

6 dagen, 6 thema’s, 6 eenvoudige handelingen. En we zijn vertrokken voor 6 groepsuitdagingen voor een GoodPlanet! Ontdek het op de website van GoodPlanet.WWF op school

 WWF stelt heel wat pedagogische informatie en gratis activiteiten ter beschikking van leerkrachten in de lagere en middelbare school. Zo leren kinderen en jongeren spelenderwijs.


Ik geef leven aan mijn planeet

Op deze educatieve website vind je heel wat informatie over biodiversiteit, maar ook interactieve apps, korte filmpjes, artikels en publicaties.

Figure left Figure right