
Beste gebruiker,
Er wordt momenteel aan deze website gewerkt, sommige modules zijn voorlopig niet meer beschikbaar.
Onze excuses voor het ongemak.

Planeet Biodiversiteit: samen bijleren over biodiversiteit
Planeet Biodiversiteit is een gratis pedagogisch platform dat zich richt op leerkrachten en animatoren. De bedoeling? Concrete en speelse leerinhouden voorzien om kinderen en jongeren bewust te maken van de uitdagingen voor onze biodiversiteit.
Het platform richt zich op kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar (10-12 jaar) en jongeren uit de derde graad van het middelbaar (16-18 jaar).
- Gebruiksklare pedagogische inhoud
- Aangepast aan leeftijd
- Programma's die overeenkomen met de lesuren
- Activiteiten afgestemd op het lesprogramma
- Een handig dashboard voor een gepersonaliseerde opvolging per klas
here
De BiodiversiTest
Planeet biodiversiteit stelt voor dat je begint met de BiodiversiTest. Deze test kunnen de leerlingen individueel invullen alvorens ze de onderwerpen klassikaal gaan verkennen. Na het invullen van de quiz, ontdekken de leerlingen hun consumptieprofiel in de vorm van een totemdier, dat hen helpt de impact van onze consumptie op de biodiversiteit en ecosystemen beter te begrijpen. Het is een makkelijke en originele manier om de thematiek beter te begrijpen!

Verschillende modules rond biodiversiteit
Planeet Biodiversiteit is opgebouwd uit verschillende modules. Elke module bestaat uit informatieve inhoud (infofiches) en activiteiten die in de klas/in groep gedaan kunnen worden. Om toegang te krijgen tot de volledige modules, maak je een account aan.

Welkom in het educatief gedeelte voor leerkrachten van Planeet Biodiversiteit! WWF, GoodPlanet en de FOD voor Gezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Milieu werken samen aan dit platform om handvaten toe te reiken om jongeren bewust te maken van de impact van consumptiepatronen op de biodiversiteit.

Visserij en aquacultuur (het kweken van eetbare producten uit het water) zijn belangrijke activiteiten, zowel op economisch vlak als met het oog op wereldwijde voedselzekerheid. Voor de zeevisserij is de opbrengst tussen 1950 en 1990 meer dan verviervoudigd.

Aquacultuur en visserij zijn onontbeerlijke activiteiten op het vlak van voedselzekerheid en economische zekerheid. In beide sectoren, die sinds de jaren vijftig een enorme groei gekend hebben, gaat het over zeer veel jobs.
Log je in om de volledige module te bekijken & lesmaterialen te downloaden
Ga naar het educatief platform.
Inloggen