software under maintenance

Beste gebruiker,
Er wordt momenteel aan deze website gewerkt, sommige modules zijn voorlopig niet meer beschikbaar.
Onze excuses voor het ongemak.
 
 

Modules

Planeet Biodiversiteit: samen bijleren over biodiversiteit

Planeet  Biodiversiteit is een gratis pedagogisch platform dat zich richt op leerkrachten en animatoren. De bedoeling? Concrete en speelse leerinhouden voorzien om kinderen en jongeren bewust te maken van de uitdagingen voor onze biodiversiteit. 

Het platform richt zich op kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar (10-12 jaar) en jongeren uit de derde graad van het middelbaar (16-18 jaar). 

  • Gebruiksklare pedagogische inhoud
  • Aangepast aan leeftijd
  • Programma's die overeenkomen met de lesuren
  • Activiteiten afgestemd op het lesprogramma
  • Een handig dashboard voor een gepersonaliseerde opvolging per klas

         Toegang tot het platform 

here

De BiodiversiTest

Planeet biodiversiteit stelt voor dat je begint met de BiodiversiTest. Deze test kunnen de leerlingen individueel invullen alvorens ze de onderwerpen klassikaal gaan verkennen. Na het invullen van de quiz, ontdekken de leerlingen hun consumptieprofiel in de vorm van een totemdier, dat hen helpt de impact van onze consumptie op de biodiversiteit en ecosystemen beter te begrijpen. Het is een makkelijke en originele manier om de thematiek beter te begrijpen! 

 

Doe de test

quizz plateforme NL

Verschillende modules rond biodiversiteit

 

Planeet Biodiversiteit is opgebouwd uit verschillende modules. Elke module bestaat uit informatieve inhoud (infofiches) en activiteiten die in de klas/in groep gedaan kunnen worden. Om toegang te krijgen tot de volledige modules, maak je een account aan.

Figure left Figure right